Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Pagina 1 van 36 1, 2, 3 ... 18 ... 36  Volgende

Ga naar beneden

Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van E-literoase op wo mei 08 2013, 15:00

Forumreglement

Hieronder vind je de doelstellingen en het volledige reglement van het forum E-literoase terug. Wij vragen met aandrang om ze ook effectief te lezen en niet alleen te ondertekenen. Dit is erg belangrijk om te weten wat je nog moet doen om toegang te krijgen tot alle forumrubrieken en die toegang ook te behouden. 

1. Doelstellingen van E-literoase
 
E-literoase biedt een verzamelbank aan van geschreven gedachten en fantasieën, waaronder fictieve en waargebeurde verhalen. Lang en kort. Ook gedichten en columns en opiniestukken zijn hier in rijke getale terug te vinden.

Ons doelpubliek bestaat uit enerzijds geëngageerde schrijvers wiens passie eruit bestaat het publiek te boeien en te ontroeren met hun gedichten, columns en verhalen. Deze schrijvers hebben de intentie zich alsmaar verder te ontplooien in het schrijven, zijn gedreven in wat ze doen en maken bij voorkeur af waar ze aan beginnen. 

Anderzijds zijn wij op voortdurend op zoek naar lezers die graag een actieve, enthousiaste en af en toe kritische bijdrage willen leveren aan het forum ter ondersteuning van onze schrijvers. Kortom, lezers die de schrijvers motiveren met meer dan een banale "up".

Enkel door die voortdurende wisselwerking kan het voortbestaan van E-literoase gegarandeerd worden. 

Op E-literoase staat de privacy en veiligheid van de leden en het beschermen van het copyright voorop. Daarom verwachten wij van al onze leden dat zij zich eerst voorstellen alvorens ze toegang krijgen tot het volledige forum. Onze schrijvers hebben immers graag een beeld van wie hun publiek is en wat hun wensen zijn. Daar kunnen zij dan  ook op inspelen.
 
Ons motto is: Wie schrijft, die blijft! Wink

2. Specifieke regels met betrekking tot activiteit op het forum
 
Om toegang te krijgen tot het volledige forum dien je jezelf eerst en vooral te registreren. Na registratie kun je meteen inloggen. 
Opgelet: Je hebt dan nog geen toegang tot alle forumrubrieken (met name de rubrieken waar de verhalen, columns, gedichten & co zich bevinden. ) 

Wat moet je doen om volledige toegang te krijgen?  
- Je dient jezelf eerst akkoord te verklaren met dit forumreglement door het te lezen en te reageren met de zin 'gelezen en goedgekeurd'. 
- Je dient jezelf voor te stellen volgens onze  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]

Zodra het beheer daar akte van heeft genomen wordt je toegevoegd aan de groep 'Volwaardige leden'.  Hiervan ontvang je een notificatie via e-mail. Zodra je die hebt ontvangen heb je toegang tot het volledige forum. Houd wel rekening met een korte wachttijd aangezien het beheer geen 24/7 online is. 
 
Gebruikers die zich na twee weken niet correct hebben voorgesteld én het reglement hebben ondertekend worden automatisch weer verwijderd van het forum.

Volwaardige leden worden gedeactiveerd wanneer zij langer dan zes maanden geen reactie hebben geplaatst. Met reacties bedoelen wij inhoudelijke reacties. Ups en weinigzeggende emoticons vallen daar niet onder. Een week voor het bereiken van die zes maanden termijn wordt er nog een waarschuwingsmail verstuurd. Geef je daar geen gehoor aan dan wordt je gedeactiveerd en heb je geen toegang meer tot de schrijfrubrieken. (m.a.w: de verhalen, gedichten en columns). Opnieuw registreren is daarna ook niet meer mogelijk. 
 
Actieve leden die door persoonlijke omstandigheden langer dan zes maanden niet online kunnen komen worden niet verwijderd maar dan dienen zij dit wel op voorhand aan te geven bij E-literoase.

Opgelet! Accounts die worden aangemaakt vanaf een proxy server worden per direct verwijderd. Registreren via een proxy server zorgt er namelijk voor dat je eigen IP adres onzichtbaar wordt, waardoor het mogelijk is een onbeperkt aantal accounts aan te maken en bijgevolg misbruik te maken van het systeem. 
 
Ben je je inloggegevens kwijt? Stuur een mailtje met het e-mailadres waarmee je jezelf  hebt geregistreerd naar [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]. Op die manier kunnen we je gebruikersnaam achterhalen en kun je zelf een nieuw paswoord in stellen. Het is dus niet nodig om telkens een nieuwe account aan te maken wanneer je je inloggegevens kwijt bent. Dubbele accounts worden eveneens verwijderd om misbruik tegen te gaan. 

3. Algemene gedragsregels:
 
Hoewel het beheer elk verwerpelijk materiaal zo snel mogelijk tracht te verwijderen, is het niet mogelijk om elk bericht te lezen. Alle berichten die op dit forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs weer, en niet die van de beheerders als dusdanig deze niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de inhoud ervan.
 
Berichten van andere gebruikers die niet door de beugel kunnen maar die (nog) niet zijn opgemerkt door het beheer die kun je eenvoudig melden door op het uitroepteken te klikken dat je terugvindt in het venster van de post in kwestie.
 
Het is niet toegestaan kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, dreigende, racistische boodschappen te verwerken in je berichten. Dubbelzinnige en kwade insinuaties jegens andere leden getuigen evenmin van een keurig gedrag. Heb respect voor elkaars visie, discussieer met een open geest en adviseer op een zachte manier.
 
Het is leuk om voor een persoonlijke avatar en/of ondertekening te zorgen om de herkenbaarheid van de leden te bevorderen.
 
Post je topic steeds onder de juiste categorie en rubriek.
 
Geef een duidelijke titel aan je topic. Vermijd vage, algemene beschrijvingen en/of overvloedig gebruik van leestekens/hoofdletters. Voorbeelden van hoe het niet moet: "vraaaaagje?????" "NU LEZEN!" "help!!!!" etc...

Om het literaire karakter van het forum nog meer te benadrukken wordt er van de leden verwacht dat ze niet alleen in hun verhalen/gedichten/columns op correct Nederlands taalgebruik letten, maar ook in hun reacties. Vermijd dus msn taal zodat je teksten voor iedereen goed te lezen zijn. Vermijd afkortingen, schrijf niet in overdreven dialect, maak (juist) gebruik van hoofdletters en leestekens, schrijf volledige zinnen/woorden en probeer hihihi’s en hahaha’s in zinnen te vervangen door één passende smiley. Overdrijf tegelijkertijd niet met smileys, je forumcollega's moeten er geen hoofdpijn van krijgen. 
Dit geldt voor alle rubrieken, behalve ‘The lounge’. Het spreekt voor zich dat deze regel daar iets minder streng moet worden toegepast. 

Op E-literoase mogen er enkel Nederlandstalige, Engelstalige en Franstalige teksten (zonder vertaling) geplaatst worden, daar dit de meest gangbare talen zijn in België en Nederland. Anderstalige teksten mogen enkel geplaatst worden in het gezelschap van hun Nederlandse vertaling. 
Plagiaat is uit den boze! Op dit forum mogen enkel werken van eigen makelij gepost worden. Teksten (geheel of gedeeltelijk) van andere auteurs die zonder diens toestemming en bronvermelding worden geplaatst worden zonder uitzondering verwijderd.
 
Het is evenmin toegestaan teksten van andere leden te kopiëren en zonder hun toestemming te verspreiden buiten dit forum. Dit is een inbreuk op het auteursrecht en kan gerechtelijk vervolgd worden!
 
Aanmoedigende reacties naar de schrijver toe zijn te allen tijde welkom. Uppen en flooden is nagenoeg niet toegestaan. Dit biedt geen enkele toegevoegde waarde aan een topic en het is vooral storend voor collega-lezers.
 
Steeds on-topic blijven. Koffiekletsen kan onbeperkt in de chatruimte, the lounge of via de pb-functie. Opgelet: de pb-functie is géén roddelfunctie!

Er kan en mag op dit forum verwezen worden naar andere websites, blogs en fora maar reclame maken en spammen zonder verder een bijdrage te leveren aan E-literoase wordt niet getolereerd. 
 
Na je registratie is het niet meer mogelijk zelf je gebruikersnaam te wijzigen. Je dient hiervoor het beheer (E-literoase) te contacteren via een privé bericht. Opgelet: Je kan slechts één keer je gebruikersnaam laten wijzigen.
 
Meerdere accounts per persoon zijn niet toegestaan. Bij de vaststelling daarvan zal er in samenspraak met het desbetreffende lid besproken worden welke account er behouden moet worden. Tenzij er sprake is van opzettelijke misleiding en kwaad opzet, in dat geval worden alle accounts onherroepelijk verwijderd en volgt een IP ban.
 
Je kunt na het posten van een bericht zelf kleine wijzigingen aanbrengen. Een topic/bericht volledig verwijderen kan enkel wanneer er nog geen reactie op is gekomen van andere leden. Daarna dient het verwijderen van berichten en topics in samenspraak te gebeuren met het beheer. Het is echter niet de bedoeling dat je deze hier te pas en te onpas voor contacteert. Herlees je bericht daarom grondig alvorens je het post. Je kunt maximaal één keer per maand vragen om een bericht/topic te verwijderen, mits gegronde reden. De inhoud van een bericht wissen door het blanco op te slaan, in de hoop zo deze regel te omzeilen is niet toegestaan. Op die manier gaat de context van een topic/discussie verloren.
 
Uitzondering: Schrijvers die in het bezit zijn van een eigen hoekje krijgen moderatorrechten toegekend. Dit wilt zeggen dat zij wel onbeperkt hun eigen topics/berichten kunnen bewerken en verwijderen. 
 
Na herhaaldelijk maar onopzettelijk overtreden van één van gedragsregels volgt een waarschuwing. Na de tweede waarschuwing kunnen er bepaalde rechten worden ingetrokken of kan er een tijdelijke of permanente (IP) ban volgen, naargelang de ernst van de overtreding(en). Bij het opzettelijk schenden van de forumregels volgt een volledige verwijdering van het forum, inclusief IP ban. 
 
Naar de andere leden toe wordt er nooit gecommuniceerd over het hoe en waarom omtrent de verwijdering van een lid. De reden wordt alleen meegedeeld aan de verwijderde gebruiker in kwestie. 
 
Reacties van een verwijderd lid blijven in tact. Lopende verhalen worden wel verwijderd. 
 
Op dit forum delen we allemaal een passie voor literatuur. Van de schrijvers wordt verwacht dat ze zich onderling als collega's gedragen en niet als concurrenten.
 
Dit forum heeft een zeer multicultureel karakter waarop iedereen met een open geest welkom is. Voor etnische en religieuze discussies bestaan andere platformen.
 
Voor technische vragen omtrent het forum, lees de [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.] oftewel de veelgestelde vragen.
 
Vragen, opmerkingen en suggesties zijn te alle tijde welkom via een privé bericht gericht aan E-literoase of in de rubriek [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]

4. Specifieke regel met betrekking tot vervolgverhalen:
 
Het is bijzonder vervelend voor de lezers wanneer een schrijver een verhaal begint en het niet afmaakt. Kun je door onvoorziene omstandigheden je verhaal niet afmaken of wordt je verplicht een tijdelijke stop in te lassen, maak dit kenbaar aan je lezers wanneer je daar de mogelijkheid toe hebt. Het vergt tenslotte maar één minuut van je tijd. Kies je ervoor om met de noorderzon te verdwijnen dan wordt je verhaal na één maand inactiviteit naar de prullenmand van het forum verplaatst. Het verhaal kan op aanvraag heropend worden. Uiteraard op voorwaarde dat je verder schrijft.
 
Van plan om een verhaal te beginnen? Lees dan ook even de aanvullende [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]

5. Ook nog even dit...

Wij vinden het belangrijk dat dit reglement effectief gelezen wordt door nieuwe leden. Om dit te kunnen controleren vragen wij om naast je goedkeuring aan te geven wat je favoriete boek is. Op die manier weten wij dat je het reglement  tot de laatste regel gelezen hebt. Wink 

Tot slot wens het beheer van E-literoase al haar leden een fijne tijd toe op het forum!


Laatst aangepast door E-literoase op za nov 08 2014, 08:27; in totaal 12 keer bewerkt

E-literoase
Admin
Admin

Aantal berichten : 217
Registratiedatum : 25-09-12

http://e-literoase.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Anina op wo mei 08 2013, 15:43

De deze heeft het gelezen en goedgekeurd Wink

Anina
Verwijderd
Verwijderd

Aantal berichten : 731
Registratiedatum : 05-11-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Saar_tunsia op wo mei 08 2013, 15:44

Saar heeft het Gelezen en goedgekeurd!

Saar_tunsia
Verwijderd
Verwijderd

Aantal berichten : 616
Registratiedatum : 27-01-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van KhadijahSchrijft op wo mei 08 2013, 16:01

gelezen en goedgekeurd

_________________
LIEFS KHADIJAH
( a.k.a. Typetje)


[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze afbeelding te kunnen zien.]


Nieuwsgierig naar mijn schrijfsels op E-literoase, ze staan in mijn hoekje [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]  


Lees ook mijn persoonlijke blog [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]

[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze afbeelding te kunnen zien.]
avatar
KhadijahSchrijft
Publiekslieveling
Publiekslieveling

Aantal berichten : 6401
Registratiedatum : 09-10-12

http://khadijahschrijft.blogspot.nl/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van xrajae op wo mei 08 2013, 16:19

Gelezen en goedgekeurd :)

_________________
You can own the earth and still
All you'll own is earth until
You can paint with all the colors of the wind.
avatar
xrajae
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 138
Registratiedatum : 11-10-12

http://www.chamaliaa.tumblr.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Ouassima op wo mei 08 2013, 17:00

Gelezen en goedgekeurd.

_________________
Check ook mijn tumblr: [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
avatar
Ouassima
Ster in wording
Ster in wording

Aantal berichten : 534
Registratiedatum : 05-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Selma Ch op wo mei 08 2013, 17:49

Gelezen en goedgekeurd!

_________________
Don't change so people will like you. Be yourself and the right people will love the real you...
avatar
Selma Ch
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 109
Registratiedatum : 17-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van FaatjeSidiAbid op wo mei 08 2013, 17:51

Gelezen en goedgekeurd.

_________________
Mijn hoekje @ Eliteroase: [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
Of bekijk mijn pagina op Facebook: [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
avatar
FaatjeSidiAbid
Publiekslieveling
Publiekslieveling

Aantal berichten : 448
Registratiedatum : 05-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Marliezz_x3 op wo mei 08 2013, 19:11

Gelezen en goedgekeurd.
avatar
Marliezz_x3
Ster in wording
Ster in wording

Aantal berichten : 89
Registratiedatum : 06-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Amiira op wo mei 08 2013, 21:39

Gelezen en goedgekeurd!

Amiira
Op zoek naar faam...
Op zoek naar faam...

Aantal berichten : 360
Registratiedatum : 12-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Leila op wo mei 08 2013, 23:58

Gelezen en goedgekeurd!
avatar
Leila
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 62
Registratiedatum : 05-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Zahra op do mei 09 2013, 00:24

Gelezen en goedgekeurd!

_________________
You have to act like a mirror.
You act the way people treat you...
avatar
Zahra
Op zoek naar faam...
Op zoek naar faam...

Aantal berichten : 210
Registratiedatum : 18-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Mimi op do mei 09 2013, 12:51

Gelezen & goedgekeurd.

_________________
Alhamdoulillah
avatar
Mimi
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 276
Registratiedatum : 09-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van SoumayaM op do mei 09 2013, 16:45

Gelezen en goedgekeurd.

_________________
Everything happens for a reason.
avatar
SoumayaM
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 10
Registratiedatum : 31-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Miminoe op do mei 09 2013, 19:28

Gelezen en goedgekeurd.

Miminoe
Verwijderd
Verwijderd

Aantal berichten : 679
Registratiedatum : 06-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Yasmina op vr mei 10 2013, 14:19

Gelezen en goedgekeurd.

_________________
Uiterlijk brengt je bij elkaar
innerlijk houdt je bij elkaar..
avatar
Yasmina
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 15
Registratiedatum : 18-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van youssra_ op za mei 11 2013, 12:01

Gelezen en goedgekeurd

youssra_
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 10-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Noorah op za mei 11 2013, 23:04

Lu et approuvé hihi! :-)

_________________
Gelukkig getrouwd .. 
avatar
Noorah
Op zoek naar faam...
Op zoek naar faam...

Aantal berichten : 297
Registratiedatum : 03-11-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van khadija87 op di mei 14 2013, 22:29

Gelezen en goedgekeurd!

_________________
[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
avatar
khadija87
Publiekslieveling
Publiekslieveling

Aantal berichten : 1655
Registratiedatum : 06-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van ikkealleen op wo mei 15 2013, 14:08

gelezen en goedgekeurd..
avatar
ikkealleen
Op zoek naar faam...
Op zoek naar faam...

Aantal berichten : 810
Registratiedatum : 08-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van djis_boujafar op wo mei 15 2013, 14:47

Gelezen en goedgekeurd =)
avatar
djis_boujafar
Op zoek naar faam...
Op zoek naar faam...

Aantal berichten : 247
Registratiedatum : 02-04-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Siham- op vr mei 17 2013, 23:07

Gelezen en goedgekeurd.

_________________
It's so hard.. But Alhamdoelilaah ya rabb.


Sometimes you have to be silent to be heard..

Siham-
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 23
Registratiedatum : 27-01-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van hanane24 op za mei 18 2013, 18:59

Gelezen en goedgekeurd

hanane24
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 84
Registratiedatum : 06-10-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van UmniahKabira op zo jun 09 2013, 22:54

Gelezen en goedgekeurd

_________________
- Jannah -


May we all meet there one day..

UmniahKabira
Groentje...
Groentje...

Aantal berichten : 82
Registratiedatum : 06-06-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Anissa_ op wo jun 12 2013, 09:15

Gelezen en goedgekeurd

_________________
''Peace is a journey of a thousand miles and it must be taken one step at a time''
Lyndon B. Johnson
avatar
Anissa_
Ster in wording
Ster in wording

Aantal berichten : 588
Registratiedatum : 12-06-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Forumreglement [lezen én ondertekenen verplicht!]

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 36 1, 2, 3 ... 18 ... 36  Volgende

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum